SUPPLIER QUALITY MANAGEMENT (SQM)

1

Lektion

Alla

nivåer

Plats

online

3 h

KURSLÄNGD

Svenska

språk

3 790 SEK

pris

kursledare

Carl L profilbild

CARL LIVEFORS

Carl har gedigen erfarenhet från ledningsgruppsarbete inom leverantörskvalitet och leverantörsutveckling i företag som Volvo, Bombardier och Vestas. 

 

Han har implementerat APQP, FMEA, SPC och MSA i flera produktionsanläggningar världen över, och har flera års erfarenhet av utbildning med feedback på 4.8/5 från deltagarna.

Överblick

I dagens konkurrensutsatta marknad är leverantörskvalitetsledning (SQM) en kritisk komponent för alla som strävar efter att säkerställa högkvalitativa produkter och tjänster från sina leverantörer och undvika leveransstörningar. SQM handlar inte bara om att välja rätt leverantörer, utan också om att bygga långsiktiga relationer som bidrar till företagets framgång. Genom att jobba aktivt med leverantörerna kan ni minska kundreklamationerna, reducera riskerna, öka effektiviteten och sänka kostnaderna.

Denna introduktionskurs ger en grundläggande förståelse för Supplier Quality Management (SQM). Kursen fokuserar på väsentliga strategier, metoder och verktyg som krävs för att säkerställa kvaliteten på produkter och tjänster som levereras av leverantörer.

vinster efter genomförd kurs:

vem riktar sig kursen till?

Denna kurs är utformad för yrkesverksamma som arbetar inom inköp, kvalitetsledning och leverantörshantering. Den är särskilt relevant för inköpschefer, kvalitetsansvariga, produktionsledare och andra som ansvarar för att säkerställa kvaliteten på leverantörernas produkter och tjänster.

 

Kursen passar även dig som är ny inom området och vill bygga en solid grundläggande förståelse för leverantörskvalitetsledning, samt för erfarna yrkesverksamma som vill uppdatera sina kunskaper och implementera de senaste strategierna och verktygen inom SQM.

vad ingår i kursen?

 • Leverantörskvalitetens påverkan på företagets övergripande prestanda
 • Regulatoriska krav och efterlevnadshantering
 • Gemensam utveckling
 • Relevant information vid formulering av strategi och implementering
 • Supplier Assessments
 • Process audits/VDA 6.3
 • APQP/PPAP
 • FMEA
 • SPC
 • MSA
 • Capacity Assessment

 

 • Genomgång av relevanta fall och praxis från olika branscher

vad säger andra?

Är du intresserad?

Fler Kurser

Du kanske också Är intressead Av dessa kurser?

kurs 1

INTRODUKTION TILL HÅLLBARA INKÖP

Välkommen till vår kurs i hållbara inköp, speciellt utformad för inköpare som vill leda vägen mot en mer hållbar framtid. Här får du de kunskaper och verktyg som krävs för att skapa värde genom hållbara inköp och förbättra företagets hållbarhetsprestanda.

INTRODUKTION TILL HÅLLBARA INKÖP

1 lektion - 3 timmar
SE KURS

kurs 2

ANTIKORRUPTION FÖR INKÖPARE

Välkommen till vår specialicerade kurs om korruption för inköpare, där du får de verktyg som behövs för att identifiera, förebygga och hantera korruption. Denna kurs är oumbärlig för att skapa en etisk och transparent inköpsmiljö och skydda ditt företag från ekonomiska och juridiska risker.

ANTIKORRUPTION FÖR INKÖPARE

1 lektion - 3 timmar
SE KURS