PROJEKTLEDARE INKÖP

Hur är det att arbeta i rollen som projektledare inköp? Vi delar några exempel från verkligheten

Våra inköpskonsulter berättar:

I ROLLEN SOM PROJEKTLEDARE INKÖP

INKÖPSERFARENHET: > 20 ÅR

Projektledare inköp som tänker på totalkostnaden

Bransch: Fordonsindustrin

I rollen som projektledare inköp koordinerar jag alla inköp och  aktiviteter inom SQE (Supplier Quality Engineers) i flera stora globala projekt, främst motorinstallationer. Mitt arbete bestod i att sätta och lägga fram projektens omfattning och krav till inköpsavdelningen och de inköpare som var berörda. Jag rapporterade också tillbaka status från inköp till projekten med avstämning inför olika gater.

Vad är roligast i rollen som inköpskonsult?

Att känna att man får bidra med kunskap och erfarenhet i olika bolag och branscher tycker jag är roligast i rollen som inköpskonsult. Som konsult är man mer flexibel och kan lättare fokusera på att leverera på sina uppdrag som oftast är tydliga och begränsade i tid.

Vilka värden bidrar du med i din inköpsroll?

Min erfarenhet och kunskap från inköp i olika bolag och branscher. I rollen som inköpare får man vara med och bidra till lönsamma produkter ur ett totalperspektiv, alltså tid och kvalitet inräknat.

Det bästa med att vara inköpskonsult hos Sourcian?

Härliga kollegor, bra driv. Högt i tak. Det känns också som att det är ett konsultföretag som brinner för sin personal och inköpsfrågor. Dom vill lyfta statusen på inköp som tidigare varit oprioriterat/reaktivt och alla i personalen har möjlighet att bidra.

INKÖPSERFARENHET: > 12 ÅR

Projektledare inköp som effektiviserar affärsrelationerna

Bransch: Tillverkningsindustrin

I min roll som projektledare inköp är mitt huvudfokus att sänka kostnaderna hos våra leverantörer genom att pressa priser, hitta rimliga alternativ, nya leverantörer eller på annat sätt effektivisera affärsrelationen. Allt mäts och omvandlas till pengar tex förbättrad kvalité vid produktion eller ökat antal betalningsdagar.

Vad är roligast i rollen som inköpskonsult?

Friheten under ansvar, jag jobbar helt på distans och kan själv lägga upp arbetet i stort sett hur jag vill så länge jag levererar mot de krav som ställs på min roll.

Vilka värden bidrar du med i din inköpsroll?

I mina kunduppdrag effektiviserar jag företagens affärsrelationer, förbättrar dom samt gör dom mer lönsamma.

Det bästa med att vara inköpskonsult hos Sourcian?

På Sourcian Partner är det en härlig team-spirit och roliga sammankomster. Dessutom är det en väldigt bra ledning och VD som är lyhörda mot sina konsulter. Det uppskattar jag.