Vi är utsedda till DI Gasell 2021!

Sourcian Partner Gasell 2021 logotype

År 2021 mottog Sourcian Partner den prestigefyllda utmärkelsen DI Gasell med motiveringen;

“Ditt företag är ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma. Som Gasellföretag är du en av Sveriges hjältar,

ni skapar jobb, driver tillväxt och bidrar till

en entreprenörsanda i Sverige.”

Sourcian Partner är företagens självklara partner i inköpsfrågor

Efter att ha arbetat med inköpsfrågor på olika Volvobolag stod Ted Nordquist inför ett vägval: fortsatt storföretagskarriär eller att förverkliga drömmen om ett eget konsultbolag med fokus på att hjälpa företag att öka lönsamheten med hjälp av effektiva inköpslösningar. Han valde livet som entreprenör och nio år senare har Sourcian Partners hjälpt många företag att utveckla smartare inköpslösningar.

SKRIBENT: ANNIKA WIHLBORG

Vårt syfte har från första dagen varit att hjälpa föreetag att skapa affärsdrivande inköpslösningar som ökar lönsamheten. En viktig ambition för oss är att höja inköpsbranschens status. Trots att inköp och supply chain fyller en nyckelfunktion för företags lönsamhet och långsiktiga framgång får inköpsverksamheten sällan tillräckligt med fokus utifrån den nytta det kan bidra till. Det vill vi ändra på, säger Ted Nordquist.

”Vi satsade framåt och behöll många av våra medarbetare för att komma stärkta ur pandemin när det väl släppte. Det visade sig vara en framgångsrik strategi.”

Sourcian är ett branschoberoende konsultbolag som stöttar företag i alla typer av branscher på resan mot effektivare inköpsprocesser och ökad kompetens. Bredden är en av de bidragande faktorerna till att Sourcian Partners fortsatt att expandera år för år, även under Coronapandemin.

–Vi är fokuserade på att attrahera rätt kompetenser för att kunna leverera och sprida vår expertis inom inköp. Vårt fantastiska team av medarbetare och vårt målfokuserade arbete är den största anledningen till vår framgång och tillväxt.

Ytterligare en faktor som bidragit till vår tillväxt är bredden i vårt tjänsteutbud, de sträcker sig från handgripliga stöttande insatser i det dagliga inköpsarbetet till att driva omfattande och långsiktigt förändringsarbete med fokus på inköp och supply chain, säger Ted Nordquist

Satsade sig igenom krisen

–Det finns en hög underliggande efterfrågan på vår expertis, oavsett konjunkturläge. Många mindre och medelstora företag saknar egen expertis kring just inköpsfrågor. När pandemin kom kunde vi snabbt ställa om genom att vända oss till mindre konjunkturkänsliga kundkategorier. Vi satsade framåt och behöll många av våra medarbetare för att komma stärkta ur pandemin när det väl släppte. Det visade sig vara en framgångsrik strategi.

Ångrar inte sitt vägval

Hans ambition är att Sourcian Partner ska fortsätta växa organiskt genom att expandera i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Det finns mycket kvar att uträtta inom vårt specialistområde så vår utvecklingspotential framöver är hög. Gasellen uppmuntrar oss att fortsätta på vår inslagna bana. Jag startade Sourcian utan en krona i externt kapital och är självklart stolt över att vi nu är ett Gasellföretag. Jag är väldigt nöjd med mitt beslut att bli entreprenör i stället för att fortsätta jobba på storföretag. Nu kan jag och mitt team hjälpa så många fler företag till ett effektivt inköpsarbete, säger Ted Nordquist

Vill ni lyfta er inköpsfunktion eller bolla ett behov?
Välkommen att kontakta oss för ett förutsättningslöst första samtal.

Väl mött, Ted & Sourcian Teamet