Möt Git Von Porat: Sourcians mästare inom projektinköp och masterdata


Träffa Git Von Porat, som varit en viktig del av Sourcians team sedan 2018. Med en spännande resa från olika inköpsroller i bagaget, har Git en intressant berättelse att dela. I vår intervju får vi en glimt av de erfarenheter och utmaningar som format henne, både professionellt och personligt. Låt oss ta del av Gits värld, där passion för arbete och livets enkla glädjeämnen går hand i hand.

Intervju – Personporträtt Git von Porat

 

Inköpskonsult Git von Porat

Vad är din bakgrund inom inköp?

Jag startade min resa på Ericsson. Först som kretskortsmontör, lageransvarig, inköpsassistent för att senare bli inköpare och strategisk inköpare. Eftersom jag var insatt i processerna fick jag frågan om att presentera inköp i pilotprojektet att implementera SAP. Sedan dess har projektinköp och masterdata blivit min grej.

Vilka erfarenheter och egenskaper tror du har varit avgörande för att du är här idag?

Min breda kunskap inom inköp och lyhördhet. Jag lyssnar till kundens behov och gillar problemlösning. I rollen som inköpskonsult har jag blivit trygg i min kunskap och kan dela med mig till kunder och kollegor.

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?

Att ha förmågan att möta människor. Förståelse för kundernas krav och öppenhet för förändringar när behovet förändras. Att kunna behålla lugnet i stressiga situationer.

Vilka är de största lärdomarna du fått ute hos kund?

De olika branscherna samt skillnaden mellan etablerade och nystartade bolag. Problemlösningen motiverar, skapar ett driv och man lär sig nytt samtidigt.

Vem är du utanför jobbet?

Vi äger en husbil, jag är en stolt farmor och jag gillar promenader. Ser positivt på saker och ting. Tycker det är viktigt att påverka där man kan. Är intresserad av cirkulär användning och hållbar konsumtion. Om du köper nya plagg tvätta ALLTID innan användning.

Sist men inte minst. Varför skall man bli en del av Sourcian Partner?

Man är en person. Det finns en bra personalpolitik och öppen kommunikation. Man kan alltid ringa för att bolla eller kolla läget. Det finns en känsla av trygghet. Sourcian tänker nytt, vi står inte och stampar utan tar oss ann nya utmaningar. Vi sitter aldrig still.