Lyckas med LOU – Fredrik vet hur

Lyckas med LOU – Fredrik vet hur

Träffa Fredrik Von Homeyer (Kvadrat), Affärsjuristen som vet hur man skapar lyckade LOU-affärer

Fredrik är affärsjurist och partner till Sourcian, har arbetat med LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) under ca 15 års tid. Han har en intressant bakgrund och bredd då han arbetat både privat och offentligt och är mån om att konkretisera och få saker gjorda.
Fredrik har funnits vid Sourcian Partners sida sedan starten 2012 och är under våren aktuell genom att han håller LOU-kurser ihop med oss.

Perspektiv från både sälj- och köpsidan

Fredrik har perspektiv från både sälj- och köpsidan genom att ha arbetat med inköp på den privata sidan som gett ett nytt perspektiv. Han har dessutom sålt till LOU-upphandlande parter och ”sett LOU från säljsidan”, vilket gör att han är bra på att öka sälj till LOU-kunder.

“Vi kan hjälpa företag att förstå “the big picture” om LOU, till hur man tillämpar i praktiken och kan arbeta snabbt, smart och göra goda affärer”.

Fredrik von Homeyer

Berätta om dina erfarenheter

Jag har implementerat LOU Chalmers som RISE, det vill säga har infört LOU för första gången. Det innebar en TOTAL uppbyggnad med kompetenser, utbildningar, IT-system, mallar.

Att få med sig en hela organisationen, inte bara kunskaper i LOU och “Hur man gör?”, utan också att få accept och visst gillande för att köpa LOU, innebär en STOR utmaning.
Förutom detta har jag även byggt upp två inköpsorganisationer från grunden.

Dessa erfarenheter gör att jag kan hantverket från att göra upphandlingar, förhandla, avtalsskrivning, tvister, överprövningar etc, samt har även kunskaper och erfarenheter att hantera LOU och upphandlingar ur ett strategiskt perspektiv.

Värde att bidra med till andra

Genom att dela väsentliga kunskaper och erfarenheter och i möjligaste mån visa hur man kan ”göra verkstad” på sin hemmaplan, får man en direkt nytta av den investerade kunskapen efter kursen.

Fredrik håller två kurser under våren:

Säljer ert företag idag varor och tjänster till offentliga kunder, eller funderar på att börja? Är det verkligen så svårt med offentliga upphandlingar som så många säger? För att lyckas behöver du ha koll på Lagen om Offentlig upphandling (LOU).
Läs mer här

Genom att upphandla på ett optimalt sätt och med rätt förutsättningar ökar chanserna till att nå önskat resultat (rätt pris, leveranskvalitet etc.). Kursen vänder sig till dig som arbetar inom offentlig verksamhet.
Läs mer här

Vill ni veta mer om våra kurser, eller skulle vilja ha anpassat upplägg för just ert företag, tveka inte att kontakta oss.
sv_SESwedish