Picadeli logptype

 

Jonas Landström, CTO, Picadeli

Picadeli är ett foodtech-bolag som gör det enkelt för livsmedelsbutiker att driva salladsbarer. Picadeli erbjuder ett fullständigt koncept med allt ifrån mat, salladsbar, samt alla rutiner och coachning som behövs för att driva salladsbaren. Med avancerad teknik säkerställer Picadeli fräscha salladsbarer, av absolut högsta kvalitet, 7 dagar per vecka. Bolaget som grundades 2009 har blivit en framgångssaga i Sverige och har även expanderat internationellt. Idag är Picadeli marknadsledande i norra Europa med över 2000 butiker. Picadeli är sedan 2015 en del av Greenfood. Med en omsättning på ca. 4,7 miljarder under 2018 och över 1500 anställda är Greenfood en av Nordens ledande koncerner inom hälsosam mat.

 

Behov av att sourca nästa generations salladsbar

I samband med en föräldraledighet uppstod ett behov av att ta in en extern inköpskonsult och Picadeli kom i kontakt med Sourcian Partner. Företaget var inne i en viktig fas där nästa generations salladsbar skulle handlas upp. Det var av stor betydelse att hitta en senior strategisk inköpare som snabbt kunde sätta sig in i situationen och driva projektet framåt.

– ”I slutändan är det en människa vars kompetens man hyr in. Matchningen har fungerat mycket väl”,
säger Jonas Landström, CTO.

Att handla upp nästa generations salladsbar är ett stort projekt där inköpskonsulten från Sourcian har ansvarat för att hitta de bästa leverantörerna med kombinationen kvalitet och pris. Jonas berättar vidare:

-”De resultat vi fått hittills är ett antal nya och bra leverantörer som vi kommer arbeta med länge samt en ännu bättre process hur vi sourcar nya leverantörer”.


Hur skulle du beskriva Sourcian som leverantör?

     -”Ett drivet gäng som vill utvecklas och utveckla inköpsfunktionen. Min känsla är att Sourcian vill bygga något mer än att bara hyra ut personer. Det gör en stor skillnad att ni är specialiserade och djupt intresserade av inköp”, avslutar Jonas Landström.

 

Category
Sourcing Consultant