Intervju med Ted Nordquist

Sourcian Partner - bild på VD Ted Nordquist

Intervju med Ted Nordquist

Hej Ted, berätta lite, vad gör du på Sourcian Partner?

Jag leder och utvecklar Sourcian Partner som VD och grundare av bolaget. I min roll så har jag många ”hattar” och ansvarar för bland annat Affärsutveckling, Sälj, HR och Ekonomi. Mot kunder agerar jag som rådgivare och strateg men även coach och senior inköpskonsult på olika uppdrag.

Vad tycker du är allra roligast med ditt arbete?

Det är svårt att säga bara en sak som är roligast, för allt vi gör på Sourcian är roligt och vi har många fantastiska medarbetare som bidrar till en positiv energi och framåtanda. Men känslan när vi hjälpt en kund med en problemlösning eller när en kund ringer mig och ”bara måste” få berätta hur duktig och omtyckt vår konsult är eller vilket lyft av rollen hen gjort ute på uppdraget, ja då blir man otroligt stolt och glad.

Rådgivnings-/strategisamtal med våra kunders VD och Inköpschefer är också något jag tycker är väldigt roligt eftersom jag kan bidra med min långa erfarenhet av inköp och supply chain i många olika företag och branscher.

Hur har COVID19 påverkat just din tjänst i nuläget?

Covid kom väldigt plötsligt och har såklart påverkat oss alla, både som människor och företag. Det har varit en hektisk tid för egen del att leda vårt omställningsarbete i verksamheten och kring våra tjänster. Vi försöker hantera den nuvarande situationen men också förbereda oss på tiden som kommer efter Corona. Vi ska komma starka ur den här krisen.

Hur fungerar det för dig att jobba hemifrån?

Det går bra, och det var en av flera delar för oss att ställa om verksamheten. Vi bestämde ganska snabbt att de som har möjlighet att jobba hemifrån göra det. Personligen så saknar jag ändå de fysiska mötena, att få vara ute och träffa människor mer fritt och bygga affärsrelationer. Digitala möten i all ära, vilket funkar bra och kommer säkert fortsätta i stor utsträckning i företag även när Covid är över, men jag ser det fortfarande som ett komplement. Det kan tyvärr inte ersätta det fysiska mötet helt.

Har du några rutiner eller tips att dela med dig av kring hemarbete?

Mitt morgonkaffe är viktigt för att min arbetsdag ska börja bra. Även klädseln är viktigt, att ”ställa om” till arbetsdag även när jag är hemma. Jag brukar också försöka vara ute och röra på mig när det finns möjlighet så man inte ”fastnar” i hemmet. Fysisk aktivitet och frisk luft ger både energi och gör att jag kan tänka klarare. Jag brukar gå promenader nära havet där jag bor så ofta jag kan och har gått mer regelbundet nu i dessa Corona-tider än jag gjorde förr.

 

Tack Ted!