Personporträtt Caroline

Caroline delar sina insikter och erfarenheter från fordonsindustrin

Caroline är en uppskattad kollega med omfattande erfarenhet inom inköp. Genom sitt arbete i olika team inom fordonsindustrin har hon skaffat sig en gedigen kunskap och förmåga att hantera komplexa utmaningar. Låt oss utforska hennes resa och de värdefulla insikter hon har samlat på sig under åren.

Vad är din bakgrund inom inköp?

Jag har haft förmånen att arbeta i flera dynamiska team inom fordonsindustrin. Med bland annat inköp av delar till stolar och säten, vilket gav mig en djup förståelse för material och ergonomi. Jag har även erfarenhet med att hantera inköp av elektriska komponenter, där precision och kvalitet är avgörande. Min senaste roll har varit att ansvara för rör, tätningar och dekaler, vilket har inneburit en mängd tekniska utmaningar och möjlighet att optimera kostnader. Genom att driva globala affärer har jag utvecklat starka och hållbara relationer med leverantörer, vilket är en nyckelkomponent för att säkra framgångsrika och långsiktiga partnerskap.

Vad är din största styrka som inköpare?

Min största styrka som inköpare är min förmåga att hantera ett stort antal artiklar och att göra det med en trygghet och erfarenhet som jag har samlat på mig genom åren. Jag har en naturlig fallenhet för att se helheten och säkerställa att varje del passar in i det större pusslet. Min erfarenhet från olika roller inom inköp har gjort mig flexibel och anpassningsbar, vilket är ovärderligt i en bransch som ständigt förändras.

Vad är du mest stolt över i ditt arbete?

Det jag är mest stolt över i mitt arbete är mitt driv och min förmåga att snabbt få en överblick över komplexa situationer. Jag kan hantera flera uppgifter samtidigt utan att tappa fokus på detaljerna. Denna förmåga har hjälpt mig att leverera resultat som inte bara möter utan ofta överträffar förväntningarna. Att se hur mina insatser bidrar till företagets framgång är en stor källa till stolthet för mig.

Vilka är de största lärdomarna du fått ute hos kund?

De största lärdomarna jag har fått ute hos kund inom fordonsindustrin handlar om vikten av att bygga starka team och att bidra med positiv energi. När man arbetar i ett bra team trivs man bättre och det leder till bättre resultat. En annan viktig lärdom är att i förhandlingar är det ofta bäst att inte reagera omedelbart. Att ta sig tid att reflektera och samla in all nödvändig information innan man fattar beslut har visat sig vara en framgångsrik strategi. Detta tillvägagångssätt hjälper till att undvika impulsiva beslut och leder till mer genomtänkta och effektiva lösningar.

_______________________________________________________

Behöver ni förstärka ditt team med expertis inom inköp? Kontakta oss idag för att diskutera hur vårt kunnande och våra erfarenheter kan hjälpa dig att optimera dina inköpsprocesser och bygga starka, hållbara leverantörsrelationer. Läs mer om vår tjänst Sourcing Consultant